Zwembad Hattemat

Opgave zwemles

Zwembad Hattemat in Gramsbergen biedt lessen aan voor het Zwem-ABC. Afhankelijk van de leeftijd hebben de leerlingen twee of drie keer per week les. Een les duurt 25 minuten, waarbij het streven is dat elke les door dezelfde instructeur wordt gegeven.

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma's: A, B en C en is inhoudelijk gericht op het jonge kind.

Over de lessen
In het voorseizoen wordt er gelest tussen 16.30 uur en 18.45 uur. Tijdens de vakantie worden de lessen zoveel mogelijk 's morgens gegeven vanaf 09.00 uur. In sommige gevallen wordt er ook 's middags les gegeven.
De leerlingen die les krijgen, dienen in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs (een seizoenkaart is het voordeligst) en een leskaart. Een leskaart omvat 10 lessen. Deze kaart wordt bij elk lesbezoek afgestempeld.

Aantal lessen
Het aantal benodigde lessen voor het behalen van het A-diploma is uiteraard sterk afhankelijk van de vorderingen van uw kind. Het aantal lessen (van 25 minuten) dat een leerling nodig heeft, schommelt tussen de 65 en 70.

In praktijk betekent dit dat een leerling zo halverwege het tweede lesseizoen af kan zwemmen voor A. Aansluitend resteert dan nog circa een maand om ook voor het diploma B af te zwemmen. Voor een groot deel van de leerlingen is het haalbaar om in twee seizoenen A en B te halen.